Cevap: Bir Tepede Geziyorsunuz Ve Jandarma Geliyor
Gerçekten yararlı bilgiler... Gezmek bile sıkıntı olabilir.
bilgi için teşekkürler dikkatli olmak lazım
Alıntı:
amaseiali05 Nickli Üyeden Alıntı
2023'ü bekleyelim :)
belki ölürüz o zamana kadar biz yinede gezelim piknik yaparız dağlarda
Alıntı:
Tatlarlı Nickli Üyeden Alıntı
Okumanızın yararlı olacağı başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. il dışı seyahat yaparken Dağlık bi alan dikkatimi çekti. Köy yoluna doğru döndüm. Topraklı bir yolda giderken dürbünle sol tarafımda 500-600 mt kadar ileride kurumuş bir dere ve zarar görmeyecek cinsten taşlar gördüm bir gideyim bakayım dedim. 2 kişi geziniyorduk arazide işaretler bulacağıma emin gibiydim şehir olarak eski romalıların yaşadığı bir şehir ve birkaç ilçesinden de roma adına çıkarılan eserler olduğunu biliyordum ve eski ticaret yolu üzerindeydi. Sadece işaret arama fikrindeydim. açıkcası çevre koşulları yeterliydi bu fikire varmama ancak herhangi bir sit alanı falan değildi.
Yola arabayı bıraktığımız için jandarma geçerken durmuş. bizi gördüler ve yanımıza geldiler
Elleri kaldırdık yattık derken direk üstümüzü aradılar. Zaten arabayıda aramışlar haberimiz sonradan oldu. Hiçbir malzeme yoktu aradığmıza dair
Jandarma sordu ne yapıyorsunuz? diye. O an aklıma hiçbirşey gelmedi adamın yüzüne baktım. Bizi yaka paça alıp karakola ***ürdüler ve define aradığımızı düşünmüşler bize bunu söyletmek için ellerinden geleni yaptılar
sonradan baktımki 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve para cezası varmış iyiki söylememişiz. ancak biz gezmek için gittiğimizi söylesekte inandırmak zor oldu ve bizi bıraktılar ancak bir daha yakın çevrede gördüklerinde sahi işlem uygulayacaklarını söylediler.
Bunu paylaşmak istedim Başınıza gelirse eğer jandarma sorduğunda vereceğimiz cevabı birde biz düşünelim arkadaşlar. Ne Dememizin bizim için en doğru olacağı hakkında fikri olanlarda çıkacaktır elbet.
il veya ilçe jandarmaya şikayet ederseniz bu kişileri birdaha bu şekilde savranamazlar.