ustam biz açmadan önce arka tafında bir çalışma yaptık boşluk bulma amacıyla ama her hangi bir boşluğa denk gelmedik sonradan bir abimizn demesiyle ön taraftan çalışma yaparak bu sonuçu aldık . abimizn demesine göre ustam bursa tuzak olabilir birde tılsımda olabilir de ve ertesi günün sabahında hayvan pislikleri gördük bu yüzden ekipte bir durgunluk oldu . şu anda takıldık kaldık yer bize bakıyor biz yere
Ustam göreceğiniz üzere çok basit bir nokta da değil burası. Haliyle tılsım ya da tuzak olması da şaşırtmasın sizi. Bu yüzden de moralinizi bozmayın ama hiç bir noktada da tedbirsiz davranmayın. İncelemenizi yaparken her açıdan önlem alınız lütfen.
Diğer demek istediğim ise ilk fotoda şaşırtma ihtimali kadar özellikle haçın sol ve alt kol uçları sağ ve üst kol uçları kadar muntazam değil ve bunlar bilerek öyle yapılmış. Sebebi ise şaşırtmak değil de başka mesajlar veriyor olabilir. Hatta dikkatli bakarsanız haçın kollarının kesiştiği noktadan uzun kola yukarı doğru başladığı yerde de güzel bir üçgen var.
Bu detayların hep bir anlamı var demek istiyorum, ikinci fotodaki işlemeleri ya da detayları öyle düzgün yapan adamlar ilk haçı da isteseydiler mm lik düzgünlükte yapabilirlerdi ! Bu yüzden de iyi inceleyip ona göre kafa yormalı:
![]()
ustam gerçekten aydınlatıcı bir çalışma yapmışsın eline sağlık. düşünceme göre haçın gösterdiyi yönlerde mezarların olduğunumu söylüyor birde haçın ortasındaki üçgen bu mezarlarında ortasında bir oda veya bir olduğunu veya bu mezar sahiblerininde ganimetlerinin bu veya mahsende oldugunu söylüyor acaba çünkü çevresinde bolca boş küp mezarlar çıktı. ( DOIDYE USTA )
Açıkçası bunları ustalarım daha iyi bilirler. Ben yalnızca oturduğum yerde mantık yürütüp teori üretebilirim.
İşaretlemediğim bir başka noktadan dolayı ben de bir mahsen gibi giriş olup haç kollarının da bir nevi kroki gibi kullanılmış olabileceğini düşündüm. Giriş tabi birden fazla da olabilir ya da her noktaya farklı bir giriş de olabilir ama sanki bu kollar tünelmiş de tam dört yol ağzı gibi noktaya gelindiğinde de uzun kol hizasını kapatan (üçgen gibi dediğim yer) kapalı duvar da çıkabilir, büyük kaya da çıkabilir, görünmeyen bir tuzak da olabilir ya da hiç biri yoksa sadece mezarların yerleri işaretlenmiş olup kolların (aslında yolların) kesiştiği yerde bir bayan mezarı da olabilir.
Bana göre hepsi mümkün. Fazlası da olabilir.
Ayrıca; bu haç (ilk ters haç) gerçekten bir kroki ise ve giriş sağlanabildiğinde yol ya da tünel her ne ise buradaki gibi ilerliyorsa özellikle sola kıvrılan yol ile giriş yaptığım yerin kesiştiği noktanın iç kısmı da benim için iyi incelenmesi gereken bir başka nokta olurdu !
Bir mesajda aslan ustam haçın kollarını ölçün lütfen demişti sanırım. Onu zaten belirtme gereği bile duymuyorum, Karşılaşacağım her haçın kollarını ben şahsen mutlaka ölçerim. Aynı gibi bile görünse (örnek 2. foto) göz fark etmeyip 3 tanesi atıyorum 8 cm iken biri 9 cm olduğu anda ben hemen düşünmeye başlarım !
Bölgeye tekrar gidince sizden hem sizin için hem ustalarımızın daha da fazlasını görebilmesi adına ters haçın daha da net ve çok çok az daha yakından bir fotosunu, ikinci fotoğrafın ise daha yakından (detay görebiliriz düşüncesiyle) tek kareye sığmasa dahi yatak dikdörtgen taşın 3-4 kare ile soldan sağa göz kararı ayırıp farklı fotoları ile belki başka önemli şeyler de yakalayabiliriz varsa.
Örneğin bir karede üzüm salkımlarını yakından inceleme şansımız olur diğer karede her kolu eşit görünen haçı bir kare de ise en soldaki çiçeği ! gibi.
Kolay gelsin, selamlar.
eyvallah yorum için çok sağol ustamm yorumları bölgeye gittiyim zaman tek tek değerlendirecem . ayrıca ustam üzülerek söylüyorumki üzüm salkımlı beyaz taşı bizim ekip arkadaşları işlemleri devam ettiremiyce beyaz taşı kırmışlar vallahi duyduğumda kahroldumm beni benden aldılar
Etek kısımlarında ağzı dar , aşağı doğru genişleyen kuyu olmalı, iyi bakar mısın? asıl mesela orda
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)