mydevaju usta yeri güzél özetlemiş.biri açılmış kaya mezarın.digeri duruyor.dogrulayici olarak karşıda şu olması lazim diye bilerem.
mydevaju usta yeri güzél özetlemiş.biri açılmış kaya mezarın.digeri duruyor.dogrulayici olarak karşıda şu olması lazim diye bilerem.
Bencede müzeye haber verilmeli belki haberleri de vardır ama ilgilenen yoktur şaşırdık mı hayır :(
Deyerli dostum bilmiyorum nedendir ama ben bu eserin bir cocuk veya genc oldugu hissiyati gordugumden beri kafami kurcaliyor.bu bolge bilinir bilinmez bilemem.perslere ait oldunu yazan birbirinden deyerli arkadaslarmiz var olabilir iskence sekillerne uyuyor. Hatta biri kafasini tutuyor gibi, o el ona ait diil. Rahatsiz edici oldugu gorunuyor eserin hatta hayal gucumu zorlayayim biraz. ya birini izlettiriyorlar yada birilerne bu tarajediyi izlettiriyorlar. Burda birileri calisma yapmis sag tarafindaki traslanmis kayalardaki yosunlar elin ustundeki ve sol taraftaki cizgilerin oldugu yosunlari temizlersen bisiler cikacana eminim. Arti olarak bilinip bilinmedini veya yakin koydeki,yerdeki doidye ustaminda bansettigi suan linkini hatirlamiyirum burdan
Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri Portalı - TAY Projesi'nden Merhaba!
Soldaki veri tabanina girip haritadan bolgeni secip kayitli kayitsiz olduna bakalbilir.
Burdanda
Index Anatolicus
Haritadan veya usteki kutucuktan isim girerek ( haritadan daha verimli oluyor.) Bolgeyi bulup isaretledikten sonra sayfanin en alt kisminda eski yer isimlerni bularak arastirmaya baslayabilirsin kimler yasamis yasamamis ufakta olsa bir baslangic olacana eminim belki isareti koydugun koy kasaba bilemem ayni isim verebilir baska koylere veya mahallelere yakin olanlara koyarsan en azindan bir isim alabilirsin kolay gelsin gorusuruz takipteyiz bakalim bu guzel eserden daha neler cikacak.
Illaki kafa olacak degil. Cok dikkatli bakarsaniz diger el de var. Karnini tutuyor. Yani hamile kadin da diyebiliriz. Zaten karin altinda iceri dogru delik gidiyor.
KESİNLİKLE KAÇAK KAZIDAN UZAK DURALIM. YASALARA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
WhatsApp Image 2019-07-22 at 16.06.23.jpg.........nacizane fikrim
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)