Merhaba değerli ustalar..
Burası kendi köyüm gibi bildiğim bana yakın bir köy.Yerleşim yeri içi olduğu için foto sıkıntılı olabilir diye konu açmakta tereddüt ettim.Köyden samimi bi arkadaşla beraber bakacağız.
Köyün içinden geçen bir kuru dere var.
Derenin hemen içinde güneyde kuyu denilen bir yer vardı. Şimdi yol geçtiği için kuyu yok aslında tam kuyu değil yakın dönemde yapılmış tek yalaklı bir çeşme ama adı kuyuydu kuvvetle muhtemel eskiden kuyu vardı.kuyunun 10-15 mt önünde doğu batı şeklinde sıralı derede kara dut,derenin doğusunda yamacına doğru beyaz dut,yine bir çatalı kara ve bir çatalı beyaz dut, ve ekşi erik ağacı var.bunlar ilk sıraya göre batı -doğu istikametinde. Biraz daha aşağı inince yine derenin yakın yamacında kuyunun ve ağaçların kuzeyinde kara dut ve fırın vardı. dut duruyor fırın yok olmuş geçmişte köylü burda pekmez falan kaynatırmış.bu dere takriben 100 mt aşağıda başka bir kuru dereyle birleşiyor burda üçgen bir bahçe var.Buranın 300 mt falan yukarısında yaylaya giden yolun omega yaptığı yerde iki dede var. Buranın sistemli olduğunu düşünüyorum. Dedeyle bağlantılı mı bilemiyorum.
Bi aksilik olmazsa bir hafta içinde konuya resim, kroki, uydu fotosu ekleyeceğim.
Şimdilik konuyu açtım. Araştırmaya gitmeden önce sizlerin fikirlerini almak istedim ne arayayım ? Nerelere bakayım?
Kalın sağlıcakla Saygılar,Sevgiler.