Saygilar ustalarim.Bolgemin taş kilisesi ve papazin degirmeni degirmenin arka tarafinda papaz sarsamkanin magarasi olmasi.ve bu magaranin ozelligi ne sekil olmasi hakkinda yardiminiza ihtiyacim var saygilarimla.
Saygilar ustalarim.Bolgemin taş kilisesi ve papazin degirmeni degirmenin arka tarafinda papaz sarsamkanin magarasi olmasi.ve bu magaranin ozelligi ne sekil olmasi hakkinda yardiminiza ihtiyacim var saygilarimla.
Az sabırlı ol usta balkaya34 ustam gelsin senin istediğin bilgileri söyler belkide nereden sordum diye pişman bile olabilirsin
sen yerini biliyor bilgimi istiyorsun böyle bir yermi arıyorsun anlamadım
diyer konularında da hep bir şeyler sormuşun netice varmı
Ustalarim hayirli gunler.Herkesin bir arayisi vardir bizimde kendimizce bir arayisimiz oluyor diger konularimla birlikte birlestirip papazin kilisesi degirmeni ni biliyoruz.tabiki bize lazim.olani magarasi.bu magarayi cozmek.yerine vakif olmak.icin ne aramaliyiz ne ibare sembol olmali bazi konulara vakifiz fakat belli noktada tikaniyoruz saygilarimla.
kitabe veya yazıt olması gerek diye biliyorum uçurum kenarında eşkiya belgelerine pek hakim degilim aklımda kalan bir bilgi dogru veya yanlış
Haksızlık yapmayın .Haksızlığada boyun eğmeyin hz Muhammed (s.a.s)
Kime Nazar Ona Azar (şeyh taktuk emre)
Rabbim herkezin gönlündekini versin arayan bulur
kaya kiliseleri vardır ve odaları mahsenleri olur ama magrası olmaz
deyirmende olur gizli magra buda deyirmenin yerinin uygun olması gerekir
![]()
Yorunlar icin sagolun ustam.Benim.bahsi gecen degirmen ii dere cataginjn sol derede.daha yukari hizada tastam.kilise.Degirmen zamaninda cete tarafindan harap.edilmis sonradan rumlar tarafindan 30 adim.civari yan tarafina tekrar degirmen yapilmis.sarsamkamin degirmenin 30 adim.civari arka tarafta daha once gormemistim.caliliklarin dikebliklerin icinde iki tane birbirine yasli yaklasik 10 metre yukseklijlkta ana kaya var.yani catili gibi ve bu degirmen arkinin 3 adim.uzerinde.bu degirmen arkina sirtini don kayaliga bak iki kayanin arasi koridor gibi bos yarik.ve aski aralikta 1.2 kisi ancak siginir gizlenir.Degirmen arkina sirtimizi donup kayaliga bakinca sag kayanin omuz hizasinda 3 adet delik var parmak girecek kadar 3 gen seklinde yapilmis delikler.11cm 7 cm 3 cm ortalama derinlikleri.ve 3 deligin ara mesafeleri hepsi esit 35 cm aralari.solumuza kalan kayanin yan sirtinda V seklinde oyulmus 1 metre civarinda bir oyuk.kanal gibi.bu kayalik.degirmene 30 adim.uzakta.ve degirmenden gorulur.Benim ogrenmek.istedigim.bu papazin sarsamkanin magarasi buranin neresine ve ne sekilde olan bir magaradir.yani.kaya altimi zemin altimi tas kise kesmemi dolgu taslarla kapalimi yani bu kayalikta gorunen yarik dogal.aciklik bir insan sigacak gibi yer koridor gibi burasi soyulmus olabilirmj bilgilendirirseniz sevinirim.saygilarimla.
denize yakın mı
Kolay gelsin...
Selam ve dua ile...
Bin kere ölç, Bir kere biç...
İZİNSİZ KAZI, VE ARAŞTIRMA YAPMAYINIZ.....
Kara tepenin doğusunda değirmen...
Değirmenin doğusunda Üç taşlı küçük hora tepesi...
Varsa yer doğrudur...
Mebla büyük olunca işler zorlaşıyor...
Mağra tabiata uygun şekilde kapatılmış...
Burdan girmek zor ve meşakkatli bir iştir...
Varsa Küçük horatepeyi gezebildiniz mi...
Varmı üç dikili taş...
Kolay gelsin...
Selam ve dua ile...
Bin kere ölç, Bir kere biç...
İZİNSİZ KAZI, VE ARAŞTIRMA YAPMAYINIZ.....
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)